Passie voor artisjokken

Passie voor artisjokken
In Italië heb je artisjokken en artisjokken. En artisjokken. Carciofo Romanesco, Carciofo Violetto di Foggia, Carciofo Brindisino, niet te vergeten Violetto di Provenza, Castraure della Laguna en Precoce di Chioggia. En je hebt de Carciofo Spinoso di Sardegna, de allerbeste, meest veelzijdige en lekkerste, oftewel de beste soort cynara scolymus die er is. Niettemin, zoals … Continued
Lees verder

Passie voor tomaten

Passie voor tomaten
Alles wat je moet weten over de vrucht van de zon De ontdekking van de tomaat heeft de geschiedenis van het eten veranderd vergelijkbaar met hetgeen de Franse revolutie heeft betekend voor de ontwikkeling van het sociale geweten Luciano De Crescenzo De ontdekking van de tomaat De ontdekking van de tomaat gaat terug tot de eerste … Continued
Lees verder

Passie voor basilico

Passie voor basilico
De seizoenen van basilico Juli is een erg belangrijke maand voor iedereen hier bij Saclà. Juli is namelijk het hart van de basilicumpluk, die loopt van eind juni tot eind september, afhankelijk van hoeveel zon en regen de velden van Piemonte beroerden. In onze wereld is basilicum koning van de aromatische kruiden. We oogsten jaarlijks … Continued
Lees verder