Courgette bloemen met mousse van kreeft en kerstomatensaus

40 minuten / 4 personen
Courgette bloemen met mousse van kreeft en kerstomatensaus

Ingrediënten

  • 10 courgette bloemen
  • 70 g van kreeft vlees
  • 2 eiwitten
  • 125 g slagroom
  • Zeezout en Cayennepeper
  • 50 g Saclà Originale Napoletana saus

Voorbereiding

Mix het kreeft vlees samen met de zout, de Cayennepeper, de slagroom en dan, laat ze in de koelkast. Kruid de eiwitten met een beetje zout en klop ze tot sneeuw. Voeg ze aan het kreeft vlees mengsel toe. Vul de courgette bloemen in en stoom ze ongeveer gedurende 6 minuten. Dien de courgette bloemen op met een lepeltje Saclà Originale Napoletana saus.

Ristorante Ca’ Vittoria

De recepten waren samengesteld door Sandra en Gemma Strocco, kokkinnen van het restaurant Ca’Vittoria, bekroond met een Michelin ster. Dit restaurant is gelegen in het romantische heuvellandschap van Asti, in de regio Piëmonte, waar zich tevens het hoofdkantoor van Saclà bevindt.

www.ristorantevittoria.it