Tagliolini alla Ligure

minuten / 4 personen
Tagliolini alla Ligure

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 100 g harde tarwebloem
  • 200 g zachte tarwebloem u009100u0092
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • Zout
  • Voor de saus:
  • 200 g verse prinsessenbonen
  • 80 g Pesto alla Genovese Saclà
  • 100 g aardappels

Voorbereiding

Voor het deeg (tagliolini): Meng alle ingrediënten en kneed goed. Maak zeer dunne vellen met behulp van een pastamachine, laat ze goed drogen en draai regelmatig. Maak daarna een rol met elk vel en snij ze zo dun mogelijk met een scherp. Zorg ervoor dat de vellen niet te lang zijn. Was en blancheer de prinsessenbonen, giet ze af en laat ze afkoelen in ijswater. Schil en snij de aardappels intussen in blokjes. Blancheer ze in gezouten kokend water. Kook de tagliolini in voldoende gezouten water, laat ze uitlekken en sauteer ze in een braadpan met de Saclà Pesto alla Genovese, aangelengd met een kleine soeplepel kookwater, en met de aardappels en de prinsessenbonen.