Vind hier uw producten!
corona

WAAR WE VANDAAN KOMEN

Saclà, Famiglia Italiana dal 1939

Wij combineren passie, traditie en de beste ingrediënten om u altijd de beste producten op tafel te kunnen brengen.

history of Saclà
Het was 1939 toen Secondo Ercole en zijn vrouw Piera Campanella een eenvoudig idee hadden waar niemand anders in die tijd aan gedacht had. Secondo wist dat Asti, in de Tanaro vallei (regio Piemonte, Noord-Italië) een grote tuin was, hij oogstte de overvloed aan verse producten en bewaarde ze, zodat men er het hele jaar door van kon genieten wanneer er geen verse groenten meer beschikbaar waren, met behoud van hun authentieke smaak.
1939, start!

Dit zijn de jaren van de economische bloei waarin Saclà als eerste verpakte ontpitte olijven introduceerde en een pionier werd met de revolutionaire draaisluitingen voor augurken, een innovatie die uit Amerika naar Italië werd gebracht door Lorenzo Ercole, zoon van Secondo en Piero, tegenwoordig President van het bedrijf en Cavaliere del Lavoro.
1960s

"Saclà olijven, antipasti in olie en augurken groenten werden ware iconen in de jaren '70, toen het bedrijf doorbrak op TV en een van de hoofdrolspelers werd van de Carosello, het eerste Italiaanse reclameformaat. Onvergetelijk is de beroemde jingle: "Olivolì, Olivolà, Olive Saclà!".

1970s

De jaren '80 brachten belangrijke innovaties met zich: pesto en pastasauzen; ze interpreteren de beste Italiaanse gastronomische traditie en verrijken deze met de typische stijl van Saclarecepten.
1980s

Na het Italiaanse succes is Saclà begonnen met het exporteren van de uitmuntendheid van authentiek Italiaans eten, waarbij het hoge niveau van productinnovatie wordt gecombineerd met de creativiteit van de Italiaanse keuken. De eerste filialen zijn geopend in Groot-Brittannië (sinds 1991), Frankrijk (sinds 1995) en Duitsland (sinds 1999).
1990s

Saclà blijft innoveren en het assortiment pastasauzen uitbreiden, door de zongerijpte Italiaanse kerstomaatjes hap voor hap om te toveren tot heerlijke sauzen. Nu is het bedrijf internationaal aanwezig in meer dan 60 markten, met een netwerk van distributeurs en partners over de hele wereld, en in 2011 is er nog een dochteronderneming geopend op een ander continent (VS).
2010s

Saclà blijft groeien en de nieuwe site van Castello di Annone (Asti) is geopend.

Vandaag de dag is het het hoofdmagazijn met 16.200 palletplaatsen; in de komende jaren zullen we de ontwikkeling van de site voortzetten met de bouw van extra 26.500 m² overdekte ruimte en de overplaatsing van alle productie- en etiketteringslijnen (één productielijn is al geïnstalleerd en in werking).

2020

Saclà is een familiebedrijf gebleven dat vandaag wordt geleid door de tweede en derde generatie van de familie Ercole (op de foto Chiara Ercole, vice-president en dochter van Lorenzo): hun passie en liefde voor authentiek Italiaans eten blijft de drijvende kracht achter technologische vooruitgang en nieuwe productinnovatie.
TODAY